Toelatingendatabank en Ctgb-website vernieuwd

  De website van het Ctgb en de toelatingendatabank zijn vernieuwd. Ctgb, NVWA en EZ investeerden samen in een nieuwe toelatingendatabank die is verrijkt met gegevens over toepassingen zodat bezoekers nu ook toegelaten middelen kunnen vinden bij een bepaalde toepassing. De vernieuwde databank sluit aan bij het Rijksbeleid om ruwe data te ontsluiten voor gebruik door particulieren en bedrijfsleven. De Ctgb-website biedt naast de specialistische informatie voor aanvragers, nu meer laagdrempelige informatie over biociden en gewasbeschermingsmiddelen voor geïnteresseerden.   De Ctgb-website wordt goed bezocht, 65% van de bezoeken betreft de toelatingendatabank – deze wordt jaarlijks meer dan 500.000 keer bekeken. Inmiddels zijn de toepassingen van alle biociden ingevoerd. Van gewasbeschermingsmiddelen is de toepassingsinformatie van insecticiden, herbiciden en acariciden (middelen tegen insecten, onkruiden en mijten) beschikbaar, de toepassingsgegevens van fungiciden, groeiregulatoren en overige gewasbeschermingsmiddelen volgen zo snel mogelijk.  

Feedback

Alle toepassingsgegevens in de Toelatingendatabank zijn met de hand ingevoerd, mocht u fouten ontdekken of suggesties hebben voor verbetering dan horen wij dat graag. U kunt daarover contact opnemen met de Servicedesk, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Structuur website

De structuur van de Ctgb-website is ingrijpend veranderd. Ook de specialistische informatie voor aanvragers over het toetsingskader en de procedures van de wetenschappelijke beoordeling worden op een nieuwe manier ontsloten. Via de ‘how to apply’-functie (‘hoe doe ik een aanvraag’) kunnen aanvragers snel doorklikken naar het gewenste type aanvraag. De meer specialistische informatie voor aanvragers uit de Evaluation Manuals en Registration Manuals is Engelstalig.   Alle documenten en aanvraagformulieren zijn geordend onder ‘documenten’ en daar makkelijk te vinden.  

Shared Services van het Rijk

Het Ctgb maakt voor de nieuwe website gebruik van het Platform Rijksoverheid Online van de Dienst Publiek en Communicatie – een agentschap van het ministerie van Algemene Zaken. Deze dienst bouwde inmiddels 325 websites voor organisaties binnen de Rijksoverheid (in het kader van de websanering). Het platform heeft voor het Ctgb de voordelen van minimale kosten, naleving van alle webrichtlijnen en een centraal beheer. Zo zet het Ctgb een eerste stap in het gebruik van de shared services die het Rijk aanbiedt.

https://www.ctgb.nl/

https://toelatingen.ctgb.nl/